Kotlety indycze panierowane w majonezie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

  • majonez

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • musztarda

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z indyka pokroić na plastry.
Mięso ubić, jak na klasyczne kotlety.
Majonez przyprawić dość mocno solą ziołową, czosnkiem i pieprzem - domieszać trochę musztardy do smaku.
Gotowym sosem posmarować płaty mięsa z obu stron i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 29.04.2012 00:06
<b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
anja3107 28.04.2012 22:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat