Kotlety grzybowe z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • maślaki

    600 gram
  • podgrzybki

    600 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obgotować, cebulę zeszklić na oliwie, przemielić jeden raz przez maszynkę do mięsa. Potem dodać jajko, bułke tartą i formować kotlety, smażyć na oliwie na złoty kolor. Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 22.11.2011 08:50
pycha
aniapetr 13.11.2011 21:33
ciekawe kotleciki :-)
goofy9 26.08.2011 20:41
świetny przepis
Smakosz6 26.07.2011 09:41
mmmmmmmmm
jolaxa 06.07.2011 22:42
pycha
wedith1 17.03.2011 07:57
super!
jolaxa 10.01.2011 15:59
pycha
anna186 23.09.2010 10:11
uwielbiam
justyna111 17.09.2010 16:55
super
Lidia11 17.09.2010 14:28
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat