KOtlety grzybowe

KOtlety grzybowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • cebula

    1 szt
  • smalec

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Korzonki z grzybów oczyścić, odgotować, przekręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć, dodać do grzybów. Cebulę pokroić w kostkę , poddusić na smalcu, dodać do masy grzybowej. Następnie dodać jajko, bułkę tartą, sól.pieprz, przyprawę, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.10.2017 12:41
Muszą być pyszne. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat