Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOtlety grzybowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
cebula 1 szt
smalec 3 łyżki
olej do smażenia
mąka pszenna 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: KOtlety grzybowe

Korzonki z grzybów oczyścić, odgotować, przekręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć, dodać do grzybów. Cebulę pokroić w kostkę , poddusić na smalcu, dodać do masy grzybowej. Następnie dodać jajko, bułkę tartą, sól.pieprz, przyprawę, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:41
Muszą być pyszne. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak