Kotlety drobiowe z udka kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne i soczyste kotlety, które robi się w kilka chwil.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • mąka kukurydziana

    200 gramów
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oddzielamy od kości. Usuwamy skórę, oczyszczamy. Oprószamy solą i pieprzem.

Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.

Podajemy z frytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat