Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
masło
jajko
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Oczyszczone filety umyć, osuszyć, lekko pobic tluczkiem na cienką warstwę tak aby nie porobić dziur. Następnie nałożyć masło i zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki aby podczas pieczenia nie wypłyneło masło. Roztrzepac jajko. Kotlety panierowac w jaju i bułce, formując w rękach z mięsa stożek. Rozgrzac olej i smażyć w głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.01.2013 18:43
pychota
Motorek 03.12.2011 09:43
pycha
marzencia2007 11.05.2011 09:22
uwielbiam ;)
dorotka0000025 13.03.2011 12:09
mniam
Tika4444 27.12.2010 09:22
a jakie śliczne
MAR3STA 12.12.2010 18:24
pyszne kotleciki
Zoso 09.12.2010 19:02
niedzielny klasyk:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak