Kotlety de volaille

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z piersi kurczaka

    4 szt
  • jaja

    4 szt
  • masło

    25 dag
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą tak żeby otrzymac płaskie płaty o grubości ok 3 mm.Skropic sokiem z cytryny i lekko posolić. Zimne masło pokroić wzdłuż na 4 słupki. Każdy słupek kłaść na filecie i owinąć go dokładnie mięsem tak, aby masło nie mogło wyciekać. Jajka lekko ubić ze szczyptą soli, maczać z nich kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyc na złoty kolor najlepiej w głębokim naczyniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 20.01.2012 19:24
super
iga2 03.01.2012 22:26
ciekawe
darus 12.05.2011 10:11
świetne
ewelina63 12.05.2011 09:48
uwielbiam
KasiaK90 18.04.2011 08:24
też lubię
Danuta_Prorok 29.03.2011 16:05
bardzo lubię
marcia71 21.03.2011 11:53
ja robię z nadzieniem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat