Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY DE VOLAILLE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
masło 60 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
suszona natki pietruszki Prymat 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY DE VOLAILLE

Kroki postępowania

1
Filety myjemy, przecinamy wzdłuż na pół i delikatnie rozbijamy.
Krok 1 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
2
Masło mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem, pietruszką i ziołami. Masło ziołowe nakładamy na mięso i zawijamy.
Krok 2 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
3
Roladki owijamy folią i chłodzimy w lodówce.
Krok 3 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
4
Jajka roztrzepujemy z dodatkiem soli, pieprzu i papryki. Rolady moczymy w jajku.
Krok 4 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
5
Namoczone w jajku mięso obtaczamy w bułce.
Krok 5 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
6
Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju ok. 15 minut.

Krok 6 - KOTLETY DE VOLAILLE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.07.2015 12:33
pyszne danie obiadowe..
jagoda5913 24.07.2015 23:45
Dobre do obiadku
Wafelek2601 24.07.2015 22:32
Super na obiadek
agnieszka214 24.07.2015 22:14
alez smakowicie wyglada
Helena63 24.07.2015 21:41
robię podobne
IZABELA29 24.07.2015 21:14
pysznej ak zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak