Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY DE VOLAILLE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 1,2 kg
masło 20 dag
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY DE VOLAILLE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem umoczonym w zimnej wodzie na płaty około 3 mm grubości. Następnie ułożyć rozbite filety na tatce, po środku ułożyć wałeczki masła.
Krok 1 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
2
Po czym zawinąć brzegi tak aby zachodziły jeden na drugi. Uformować kotlety, umoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce.Kotlety należy przyrządzić bardzo starannie,aby nie wypłynęło ze środka masło, które stopi się podczas smażenia.
Krok 2 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
3
Smażyć kotlety w dużej ilości tłuszczu, aż się dobrze przyrumienią.
Krok 3 - KOTLETY DE VOLAILLE foto
4
Podawać do obiadu z warzywami z wody i frytkami.
Krok 4 - KOTLETY DE VOLAILLE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 24.11.2013 20:13
super smaczne krokiety
Pyszota 24.11.2013 20:07
Pyszne kotlety :)
as28 24.11.2013 19:38
aż ślinka leci,,,
IwonaDD 24.11.2013 18:55
wyszły idealne
Janina 24.11.2013 18:22
Bardzo lubimy takie kotlety;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak