Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
zimne masło 8 dag
jajko 2 szt
olej do smażenia
peczek zieleniny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, ostrożnie rozbić tłuczkiem na cienkie, szerokie piaty. Rozbite piaty mięsa oprószyć sola, zielonym pieprzem i posypać posiekana zielenina. Na środku każdego kotleta położyć po kawałku masła uformowanego w wałeczek. Każda pierś ciasno zrolować, podwijając do środka boki płata. Ruloniki spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mace, roztrzepanych jajkach, a na koniec w bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju na zloty kolor. Podawać z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.06.2011 07:04
niezłe
berys18 02.12.2010 07:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak