Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cukiniowo-bakłażanowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
bakłażan 1 szt.
cebula 1 szt.
ząbek czosnku
olej
siemię lniane 1 łyżka
kiełbasa 150 g
jajko 1 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ser żółty 150 g
pomidor 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cukiniowo-bakłażanowe

1. Bakłażan umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Posolić, odstawić na 15 min. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i usmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na innej patelni. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce. Połączyć z siemieniem, mąkami i jajkiem. Doprawić. Smażyć do zarumienienia. Kotleciki posypać serem, ozdobić pomidorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.09.2013 08:41
pyszne kotleciki
Dorian 27.04.2012 07:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak