Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cukiniowo - pieczarkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 średnia
pieczarki 250 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek ząbki 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 duże
olej do smażenia
szczypiorek 4 łyżki posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cukiniowo - pieczarkowe

Cukinię i pieczarki oczyszczamy. Cukinię oraz pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki (osobno). Cukinię solimy, mieszamy i odkładamy na sito. W tym czasie pieczarki podsmażamy z odrobiną soli oraz pieprzu. Studzimy. Cukinię odciskamy przekładamy do miski, dodajemy jajko, pieczarki, szczypior, czosnek (najlepiej przeciśnięty) i mieszamy. Następnie dodajemy bułkę tartą - ilość taka aby masa przypominała mielone. Doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety - ja je mocno dociskam, aby pozbyć się nadmiaru soku. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.09.2016 22:44
znakomite kotlety
Renata9 24.09.2016 21:49
Bardzo smaczne kotleciki
MonikaW 24.09.2016 21:49
tak są pyszne, dzięki za odwiedzinki
Beatris 24.09.2016 20:02
Pyszne kotleciki :)
Aleksandra/Olcia 24.09.2016 18:42
mniam pyszne muszą być
Ewelina1991 24.09.2016 17:52
świetne kotleciki
Edith85 24.09.2016 16:53
Ciekawy przepis, koniecznie muszę zrobić bo mam dużo cukinii do wykorzystania
miffiss 24.09.2016 14:14
bardzo smakowite
kd045 24.09.2016 13:44
smakowite kotleciki ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak