Kotlety Cordon bleu

Kotlety Cordon bleu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • szynka

  • ser

  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 szt
  • mąka

  • Kurczak panier do drobiu Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy i dzielimy piersi kurczaka na pół .Delikatnie tłuczemy mięso . Kroimy na pół kawałki sera i szynki, kładziemy na mięsie i wszystko razem składamy w połowie . Mięso możemy spiąć wykałaczkami . W małej misce ubijamy jajka z solą i pieprzem. Panierujemy kurczaka w mące, jajku i w panierce do kurczaka . Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron lub zapiekamy w piekarniku na 180 C około 15- 20 minut. Podajemy do obiadu lub z ulubionym sosem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Camill 27.10.2014 08:23
sama je robilas? na 100 procenniet! kto ma ochote na te kotlety znajdzie je w Lidlu,bo sa kupne i mozna je dostac w 3smakach!
Malgorzata549 07.10.2014 15:21
ciekawy przepis
RenataZ-et 19.02.2014 22:45
świetna propozycja na obiad
Seba 07.02.2014 08:25
pyszne na obiad
Wafelek2601 31.01.2014 18:57
Aż chce się jeść
kasienka23 31.01.2014 15:53
smaczne kotleciki!
bogusia19 31.01.2014 15:11
bardzo dobre
patryska76 31.01.2014 15:06
Ale smaczna propozycja ;-)
Rafał10 31.01.2014 15:02
od razu przypomina mi się reklama cordon bleu :D takie kotleciki są pyszne!
Barbara/zuza22_85 31.01.2014 14:06
ale apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat