Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce z plastrami cukinii

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Kotlety cielęce z plastrami cukinii to smaczne urozmaicenie mielonych kotletów.

Składniki:

Składniki:

cielęcina 500 gramów
cukinia 1 sztuka
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
mleko 500 mililitrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce z plastrami cukinii

Mięso mielimy, wbijamy jajko, odciśniętą z mleka bułkę, zioła prowansalskie, dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Niedużą cukinię kroimy na 1 cm plastry, oprószamy mąką, „owijamy” każdy w mięso mielone, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano. Zapiekamy 20 min w 180°C pod przykryciem, by cukinia doszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak