Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
masło 100 g
mąka 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 1 szt
Imbir mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce w panierce

Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią.

Kotlety oprószamy solą i imbirem.

Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej.

Smażymy na maśle na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak