kotlety cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    500 g
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • pieprz

    0,5 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szkl
  • olej

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster posypujemy pieprzem, obtaczamy w mące. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Czynność powtarzamy: jajko i jeszcze raz bułka tarta. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 26.02.2017 20:09
znakomite danie obiadowe :-)
ben-ka 24.02.2017 15:23
Jak ja dawno nie jadłam cielęciny ........
AZgotuj 24.02.2017 09:54
w moim domu by smakowały!
Wiesława1 24.02.2017 08:16
Pyszna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat