Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cielęce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
olej 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cielęce

Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster posypujemy pieprzem, obtaczamy w mące. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Czynność powtarzamy: jajko i jeszcze raz bułka tarta. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.02.2017 20:09
znakomite danie obiadowe :-)
ben-ka 24.02.2017 15:23
Jak ja dawno nie jadłam cielęciny ........
AZgotuj 24.02.2017 09:54
w moim domu by smakowały!
Wiesława1 24.02.2017 08:16
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak