Kotlety a' la gołąbki

Kotlety a' la gołąbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

na 9-12 sztuk

  • mięso mielone

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • kasza manna

    szkl
  • jajka

    2 szt
  • kapusta pekińska

    1/2 małej główki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przyprawa do potraw Kucharek

    łyżeczka
  • bułka tarta

Sos pomidorowy

  • woda

    2,5 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety a' la gołąbki foto
Cebulę kroimy w kostkę,marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Kapustę drobno szatkujemy. Do mięsa dodajemy podsmażone warzywa, wbijamy jajka, i wsypujemy kaszę mannę. Dodajemy kapustę pekińską, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą Kucharek . Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kotlety a' la gołąbki foto
Z powstałej masy formujemy kotlety, lekko spłaszczamy obtaczamy w samej bułce tartej i podsmażamy na patelni.
Krok 3 - Kotlety a' la gołąbki foto
Do szerokiego rondelka wlewamy wodę dodajemy kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy, mieszamy i układamy ciasno kotlety. Dusimy na wolnym ogniu około 15-20 minut. Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

26.08.2015 15:40
jaki dobry obiadek i lekki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat