Kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8-10 łyżek
  • mąka

    8-10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę wieprzową należy umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, z porcji powinno ich wyjść 8- 10. Kotlety zbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Jajka roztrzepać. Kotlety obtaczać w mące, w jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 21.02.2014 17:14
szybko i smacznie
RenataZ-et 13.11.2013 23:28
fajny tradycyjny obiad
IKrakowianka 23.02.2013 20:36
super
jasiek 02.10.2011 12:46
ekstra kotlety
szajba2 05.05.2011 19:10
kotlety mogę jeść codziennie
Barbara55 18.04.2011 16:29
kotlety są najlepsze
marcia71 21.03.2011 11:48
dobre
Adamorek 06.02.2011 22:52
jutro robię
rakow2 02.01.2011 14:39
jadłam kiedyś kotleta
BozenA 11.10.2010 19:29
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat