Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z piersi kurczaka smażony w panierce z bułki tartej.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z piersi kurczaka smażony w panierce z bułki tartej.

Pierś z kurczaka opłukałam i osuszyłam.Przecięłam pierś nożem na dwie części-nierówne części,ale takie,by każda z osobna mogła stanowić przyzwoity kotlet.Mięso natarłam z obu stron ziołową solą,białym pieprzem i kurkumą.Jajko wbiłam do miseczki,rozbełtałam i dosypałam do niego lubczyk i suszoną natkę pietruszki,po czym jajeczny płyn z zieleniną wymieszałam.Każdą część mięsa obtaczałam w jajku,a następnie w bułce tartej.Smażyłam oba kotlety z dwóch stron na uprzednio rozgrzanej patelni z olejem.A nie trwało to długo,po chwili kotlety były gotowe.
Mięso jest delikatne,kurkuma nadaje mu przyjemnie żółty kolor,wszystkie razem wzięte przyprawy nadają mu przyjemny smak i zapach,smakowita i aromatyczna jest też panierka -dzięki pietruszkowo-lubczykowym połączeniu.Wyszły dwa solidne kotlety,które zostały spałaszowane przez dwa solidne głodomory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 22.10.2013 13:06
prosto i smacznie
Boska_Agatka 04.03.2013 19:17
uwielbiam takei schabowe
Boska_Agatka 04.03.2013 19:16
uwielbiam takei schabowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak