Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 500 g
sól
czerwony pieprz 1 łyżeczka
chili suszona 1 szczypta
musztarda 4-5 łyżeczek
wino czerwone wytrawne 0,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki

Udziec pokroić według układu mięśni, przeciąć tak by powstały większe płaty , po stronie wierzchniej mięśnia ostrym nożem naciąć w kratkę.
Kotlety posmarować z obu stron musztardą, posypać solą do smaku i czerwonym pieprzem, zalać winem i odstawić na co najmniej 2 godziny. Mięso wyjąć z marynaty, opanierować w bułce tartej i na średnim ogniu usmażyć po ok 4-5 min z każdej strony.

Tak przygotowane mięso jest soczyste i miękkie

Do kotletów z indyka podałam ziemniaczki upieczone we frytownicy ActiFry, z odrobiną czosnku i 1 łyżką oleju.
oraz surówkę z cykorii z żurawiną i daktylami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 27.12.2013 17:52
ja poproszę porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak