Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 2 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
mąka 6 łyżek
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet z indyka

Mięso z indyka pokroić na kotlety, rozbić dokładnie tłuczkiem od mięsa. Kotlety posolić i posypać pieprzem wg uznania. Mięso panierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.04.2013 09:46
to jest bardzo dobre
Krzysztof15 07.04.2013 09:47
supe pycha
Dorota59 15.02.2013 17:52
mniam
miki47 04.08.2012 14:51
pyszne są takie kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak