Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet z czosnkową panierką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
jajko 2 szt
mąka 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet z czosnkową panierką

Mięso kroimy na kotlety oraz rozbijamy je tłuczkiem. Jajko roztrzepujemy , do miseczki z bułką tartą dodajemy czosnek granulowany i mieszamy razem. Mięso przyprawiamy kucharkiem uniwersalnym z obu stron. Panierujemy kotlety kolejno: mąka-jajko-bułka tarta z czosnkiem. Smażymy kotlety z obu stron . Mięso wieprzowe można zastąpić mięsem drobiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.01.2014 14:39
fajne połączenie:-)
Magiczna:):):) 19.04.2013 10:07
Uwielbiam czosnek więc połączenie jak dla mnie wyśmienite:)
Dorota59 04.02.2013 14:06
aromatyczne mięsko
Kasia36 30.01.2013 22:49
ciekawy przepis
IZABELA29 29.01.2013 12:13
fajne smaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak