Kotlet w panierce ziemniaczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2
  • ziemniaki

    5
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • cebula biała

    1 duża
  • ząbek czosnku

    1
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • sól ziołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę oraz czosnek również ścieramy na tarce . Dodajemy resztę składników (oprócz fileta ) i dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Filety z kurczaka opłukać pod bieżącą i osuszyć. Po osuszeniu rozbić. filety oprószyć solą oraz pieprzem. Gotowe filety obtaczamy w masie ziemniaczanej. Gotowe dajemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.03.2017 11:24
bardzo dobry
ada.la 08.10.2016 22:17
smaczna propozycja na obiad
MAR3STA 06.10.2016 21:30
bardzo apetycznie wygląda
Janina 06.10.2016 20:51
Ciekawy przepis;))
MonikaW 06.10.2016 17:20
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat