Kotlet smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 kawałki
  • czosnek granulowany

  • oliwa

    2 łyzki
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć, delikatnie rozbić. Pokropić oliwą, oprószyć czosnkiem, kucharkiem, pieprzem. Odstawić na godzinę. Po tym czasie rozgrzać olej i upiec na rumiano z dwóch stron. Taki kotlecik ja lubię z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 23.02.2014 12:27
dobry kotlecik
gacopierz23 30.11.2013 21:33
tradycyjnie i smacznie
mirosława4 26.07.2012 13:17
prosto i smacznie:)
Anna138 07.03.2012 21:31
pyszny
IKrakowianka 21.01.2012 19:41
najlepszy :)
Ewelina38 13.12.2011 18:05
poczciwy schaboszczak - pycha
Elżbieta17 16.11.2011 11:01
Smaczny obiadek:)
Wacław 02.11.2011 11:15
lubie takie jedzonko !
Wacław 02.11.2011 11:15
lubie takie jedzonko !
Halusia 30.09.2011 14:20
Taki kotlet jest najlepszy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat