Kotlet schabowy zapiekany pieczarkami i serem żółtym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1
  • pieczarki

    4 łyżki (już po odwarzeniu)
  • ser żółty

    1 plasterek
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.Następnie pieczarki odważamy.
Myjemy i osuszamy fileta . Po osuszeniu fileta rozbijamy go tłuczkiem . Obtaczamy w rozkłóconym jajku następnie w bułce twardej i smaży z obu stron aż ładnie się z rumienią. Pod koniec smażenia na wierch układamy pieczarki i dajemy plaster sera i zapiekam . Do fileta można podać ziemniaki i surówkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 24.03.2015 10:35
świetny obiad
halina17 16.03.2015 12:53
Dobre kotlety.
jasiek 16.03.2015 12:52
takie dodatki zawsze się sprawdzają
Anna169Hosz 16.03.2015 12:06
Pyszny obiadek dla moich głodomorów:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat