Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
mięso
-
schab bez kości
5 plastrów
sos
-
miód wielokwiatowy
1 łyżka -
sól do smaku
szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szczypta -
cząber
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
oregano
1 łyżeczka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
pure
-
ziemniaki
1,5-2kg kilogramów -
masło 82%
1 łyżka -
Koperek suszony Prymat
1 łyżka
panierka do kotletów
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
300-400 gramów -
cząber
1 łyżka -
Papryka ostra mielona Prymat
2 łyżki -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżka -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
szczypta
Sposób przygotowania
PURE- 1.Najpierw obrane ziemniaki gotujemy z solą przez 20-25 minut aż do miękkości.Potem dodajemy masło i koperek i ugniatamy na jednolitą masę
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się