Kotlet schabowy z sadzonym jajkiem przepiórczym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1/4 kilograma
  • smalec

    do smażenia
  • pieprz, sól

    do smaku
  • mąka

    do panierowania
  • mleko

  • masło

    do smażenia
  • jajko

    2 sztuki
  • jajka przepiórcze

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Schab umyć,rozbić delikatnie i wstawić na noc do lodówki w misce wypełnionej mlekiem (by nadać mu miękkości).
2.Przed smażeniem przyprawić,obtoczyć w mace, bułce tartej i roztrzepanym jajku.
3.Smażyć na smalcu aż do uzyskania chrupkiej skórki.
4.Na drugiej patelni usmażyć jajka przepiórcze.
Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem,surówką lub mizerią/maślanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 27.06.2016 18:54
na pewno super smakują
Ela15 23.09.2014 12:13
świetne danie
Seba 18.04.2014 16:48
fajny pomysł na smaczne mięsko
pestka 29.03.2014 08:52
z jajkiem przepiórczym jeszcze nie jadłam
Seba 15.02.2014 09:11
bardzo dobra
kate.500 04.01.2014 23:01
super te schabowe
Ola1young 01.12.2013 13:13
lubię taki obiad :-)
pestka 23.10.2013 00:20
bardzo smaczny obiad
adelajda 02.10.2013 07:51
lubię takie mięsko :)
okrysia 29.09.2013 09:09
SMACZNE TO!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat