kotlet schabowy z pieprzem czarnym

kotlet schabowy z pieprzem czarnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    100 g
  • bułka tarta

    100 g
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso schabowe podzielić na plastry, wcześniej dokładnie umyć. Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa. Dokładnie obsypać kucharkiem uniwersalną do smaku oraz pieprzem czarnym mielonym. Następnie obtoczyć mięso w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

19.05.2013 14:23
lubię dobrze doprawionego schabowego

Janina

01.05.2013 14:17
Bardzo smaczny schabowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat