kotlet schabowy z pieprzem czarnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    40 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    100 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso schabowe podzielić na plastry, wcześniej dokładnie umyć. Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa. Dokładnie obsypać kucharkiem uniwersalną do smaku oraz pieprzem czarnym mielonym. Następnie obtoczyć mięso w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 19.05.2013 14:23
lubię dobrze doprawionego schabowego
Janina 01.05.2013 14:17
Bardzo smaczny schabowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat