Kotlet schabowy z pieczarkami i jajkiem

Kotlet schabowy z pieczarkami i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • pieczarki

  • jajka

  • bułka tarta

  • koperek

  • czosnek

  • cebula

  • masło

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry.

Następnie rozbijamy tłuszczem.

Czosnek drobno siekamy.

Mięso solimy pieprzymy i nacieramy czosnkiem układamy kotlety jeden na drugi i odkładamy do lodówki na około godzinę.

Gotowego mięso wyjmujemy z lodówki i panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na złoto brązowy kolor.

Pieczarki myjemy obieramy tniemy na pół a następnie w pół plastry. Cebulę drobno kroimy.

Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę pieczarki sól i dusimy do odparowania wody.

Na patelnię wbijamy jajka dodajemy sól pieprz i smażymy aż jajko się zetnie.

Na upieczone mięso układamy pieczarki jajko sadzone koperek i gotowe. SMACZNEGO

Podajemy z ulubionymi dodatka
Kasia Pichci
Ilość mięsa pieczarek oraz przypraw zależy od tego ile chcemy zrobić kotletów.b

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat