kotlet schabowy z bazylią i tymiankiem

kotlet schabowy z bazylią i tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    40 dag
  • sól do smaku

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    100 g
  • bułka tarta

    100 g
  • olej do smażenia

  • bazylia otarta Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schab bez kości dokładnie umyć. Następnie pokrojony na kotlety rozbić dość cienką. Posolić do smaku, obsypać kotlety bazylią i tymiankiem, wklepać zioła w mięso delikatnie dłonią. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć kotlety na oleju z obu strona na złoty kolor. Po usmażeniu położyć na ręcznikach papierowych do odsączenia zbędnego tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

30.05.2013 12:47
przyszny kotlecik!

Bernadeta1

19.05.2013 22:01
schabowy zawsze zjem z przyjemnością

w mojej kuchni

14.05.2013 20:05
schabowy zawsze zjem chętnie

Marta11

14.05.2013 16:37
schabik w kazdej postaci jest smaczny

IwonaDD

14.05.2013 14:27
super aromatyczne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat