Kotlet schabowy w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4
  • rozmaryn

  • tymianek

  • bazylia

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • bulion mięsny

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i natrzeć ziołami, odkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie kładziemy kotlety na rozgrzanym oleju, obsmażamy z obu stron na rumiano, po czym wlewamy bulion, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu do miękkości, co jakiś czas przewracając mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 06.12.2011 19:26
super kotlet
Jaheira11 16.10.2011 23:22
proste i zarazem smaczne więc czemu nie?
anja3107 12.01.2011 14:08
na pewno smaczny
hastalavista 01.12.2010 02:53
aromatyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat