Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w śmietanie

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 porcje
śmietana 5 łyżek
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w śmietanie

Plastry schabu rozbić tłuczkiem (ja wkładam je do woreczka foliowego - jest łatwiej), posypać przyprawą do mięsa, solą i pieprzem. (Oczywiście każdy może użyć swoich ulubionych przypraw). Każdy plaster mięsa cienko posmarować śmietaną z obu stron i odstawić do lodówki na kilka godzin (jeśli nie mamy czasu pół godziny też wystarczy). Przed smażeniem panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Śmietana sprawia, że mięso staje się bardziej delikatne. W ten sam sposób można też przygotować pierś z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 04.01.2014 17:18
Konczi, śmietana sprawia, że mięso jest bardziej miękkie i delikatne. Nie wpływa na smak kotletów
Katarzyna54 03.01.2014 17:37
pyszny, bardzo lubię takie kotlety
Jolie 03.01.2014 10:18
hm, w taki sposób nie próbowałam, ciekawe, jak smakuje
Konczi 03.01.2014 09:35
takich jeszcze nie jadłam ciekawe czy mocno wpływa na smak ta śmietana
Renataj 03.01.2014 08:43
Ciekawy pomysł.
dodi 03.01.2014 08:25
fajny pomysł
Magula 03.01.2014 08:05
Smaczny kotlecik.
Janina 03.01.2014 07:43
Super, taki konkretny kawał mięsa ;)
msmors 03.01.2014 07:38
ciekawe kotlety
w mojej kuchni 03.01.2014 07:37
lubie takie kotlety
sanielcia 02.01.2014 23:41
Musi być dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak