Kotlet schabowy w marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    10 łyżek
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • kotlety schabowe

    4 szt
  • ser gouda

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wysokim naczyniu wymieszać olej z sokiem z cytryny, dodać sól , pieprz, bazyliom, zioła prowansalskie, i kucharkiem, Pietruszkę umyć osuszyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i drobniutko posiekać, Pietruszkę i czosnek dodajemy do oleju, dobrze wymieszać, Kotlety podzielić na małe porcję rozbić lekko tłuczkiem, wkładamy do przygotowanej marynaty, pozostawić na noc. Kotlety wyjąć z marynaty lekko osączyć. Piekarnik rozgrzać w tem 250 s i pieczemy, aż będą miękkie. Ser zetrzeć na terce o grubych oczkach, wyciągamy kotlety posypujemy startm żółtym seremi wkładamy jeszcze na chwile do piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.12.2012 10:17
Pyszne mięsko
Łukasz15 05.12.2012 18:41
pycha
Seba 12.11.2012 14:48
pycha
Dorota59 08.10.2012 19:23
mniam
Dorota59 08.10.2012 19:22
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat