Kotlet schabowy w marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    10 łyżek
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • kotlety schabowe

    4 szt
  • ser gouda

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wysokim naczyniu wymieszać olej z sokiem z cytryny, dodać sól , pieprz, bazyliom, zioła prowansalskie, i kucharkiem, Pietruszkę umyć osuszyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i drobniutko posiekać, Pietruszkę i czosnek dodajemy do oleju, dobrze wymieszać, Kotlety podzielić na małe porcję rozbić lekko tłuczkiem, wkładamy do przygotowanej marynaty, pozostawić na noc. Kotlety wyjąć z marynaty lekko osączyć. Piekarnik rozgrzać w tem 250 s i pieczemy, aż będą miękkie. Ser zetrzeć na terce o grubych oczkach, wyciągamy kotlety posypujemy startm żółtym seremi wkładamy jeszcze na chwile do piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.12.2012 10:17
Pyszne mięsko
Łukasz15 05.12.2012 18:41
pycha
Seba 12.11.2012 14:48
pycha
Dorota59 08.10.2012 19:23
mniam
Dorota59 08.10.2012 19:22
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat