Kotlet schabowy saute

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,5 kg
  • mąka

    20 g
  • tłuszcz

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, odciąć kości, pozostawić żebra długości 4 cm. Usunąć tłuszcz. Mięso podzielić na porcje, lekko zbić, ukształtować kotlety, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat