Kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • jajko

    1-2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • smalec

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Mięso nasolić i lekko popieprzyć można dodać czosnku granulowanego. Obtaczać w mące , jajku i bułce tartej. Piec na rozgrzanym smalcu. podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 25.04.2013 09:14
bardzo dobry
caralajna 30.09.2012 07:02
fajny
fictor123 16.07.2012 18:50
super
IKrakowianka 26.06.2012 21:47
najlepszy
jasiek 15.06.2012 23:39
najlepszy na obiad
Grazyna0211 12.05.2012 12:04
taki kotlet to jest to rumiany chrupiący pycha
paula99926 11.05.2012 21:10
bardzo lubię takie kotlety :)
Emiliozo 27.02.2012 19:42
lubię schabowe
Dorian 28.01.2012 14:37
tradycyjny najlepszy
angelika14 26.01.2012 12:39
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat