Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlet schabowy

Schab bez kości kroimy na porcje. Nastepnie należy ubić tłuczkiem ,najlepiej przez woreczek aby nie poplamic sobie kuchani; posypac szczypta kucharka z obu stron zanuzyc w jajku a nastepnie w bułce i dac na rozgrzany olej. Obracac co jakis czas . pozdawac z ziemniakami lub frytkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

bami 12.02.2012 21:55
Mój ulubiony! :)
szajba2 23.05.2011 16:05
to co najlepsze
Barbara55 03.05.2011 16:45
super na obiad
kielcok1 18.04.2011 16:46
schabowy najlepszy
rakow2
rakow2 22.01.2011 15:15
super
IZABELA29 06.07.2010 14:06
każdy schabowy jest pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat