kotlet schabowy

kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • jajko

    2
  • mleko

    1/3 szklanki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • pieprz

  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlet schabowy

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlet schabowy foto
Schab kroimy na kotlety o grubości 1cm- 1,5 cm. Nastepnie rozbijamy tłuczkiem przez woreczek foliowy.
Krok 2 - kotlet schabowy foto
Rozbite kotlety przyprawiamy przyprawą do wieprzowimy, solą, pieprzem.
Krok 3 - kotlet schabowy foto
Szykujemy 2 talerze w jednym rozbijamy jajko z mlekiem, a w drugi wsypujemy bułkę tartą. Kotlety obttaczamy najpierw w jaku,a następnie w bułce.
Krok 4 - kotlet schabowy foto
Kotlet smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Róża1 17.10.2013 22:33
pyszny kotlecik:-)
Michał2 05.10.2013 16:25
mniam zjadłbym
Agata3 30.09.2013 16:35
Klasyk, który nigdy się nie znudzi;)
bogusia19 30.09.2013 14:29
smaczna porcja i słuszna
dodi 30.09.2013 13:42
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat