Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt -
mąki miałkiej
200 g -
bułki drobno startej
250 g -
olej do smażenia
0,5 litra
Sposób przygotowania
2. Po wyłożeniu kotletów pozostawimy je na serwetce, aby tłuszcz ociekł lub je (nadziane na widelec) na 2 sekundy zanurzymy we wrzącej wodzie i szybko wyjmiemy. Kotlet pozbędzie się nadmiaru oleju i pozostanie kruchy. Aby smak był delikatniejszy możemy do oleju przed dosmażeniem kotletów dodać łyżkę masła.
3. Jako dodatek radzimy podać tradycyjną sałatkę ziemniaczaną, ziemniaki przygotowane na różne sposoby lub kaszę ziemniaczaną.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się