Kotlet schabowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    125 dkg
  • mąka

    10 dkg
  • jajko

    1 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 dkg
  • smalec

    20 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić tłuczkiem,uformować kotlet. Przygotować mąkę, roztrzepane jaja, bułkę tartą. Panierować kotlety najpierw w mące, później w jajku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym smalcu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 06.12.2011 08:29
pycha
Ela15 15.11.2011 16:08
mój ulubiony
malaczarna23 14.07.2011 10:15
lubię schabowe
Teresa19 30.04.2011 10:20
Pyszny tradycyjny schabowy.
ela16 25.04.2011 11:10
szybkie do zrobienia
1j1o1l1a1 10.04.2011 17:59
nie ma jak...schabowy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat