Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet po Jeżewsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt.
szynka 15 dag
jajko 3 szt
tłuszcz 10 dag
mąka 2 dag
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet po Jeżewsku

Wykonanie:
Dwa jajka ugotować na twardo i wystudzić. Filety wypłukać, osuszyć rozbić tłuczkiem i posolić. Na każdym płacie położyć pokrojoną w drobną kostkę szynkę wymieszaną z gotowanym jajkiem. Posypać przyprawami, zwinąć w rulon, panierować w jajku i mące. Smażyć złociście na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 28.04.2015 12:58
Bardzo fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 28.04.2015 12:26
fajna propozycja
Michał2 28.04.2015 09:07
bardzo smaczne kotleciki
Babeczka35 28.04.2015 08:25
Bardzo smaczny pomysł.
fotoviderek 28.04.2015 08:23
Chętnie bym skosztował :)
ada.la 28.04.2015 07:24
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak