Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kajzerka 1 szt
jajko 1-2 szt
czosnek 2 zabki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
pieczarki 20 dag
ser żółty 10 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami

Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajka, roztarty z solą czosnek, pieprz i sól do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotlety, otaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy upieczony kotlet położyć łyżkę uduszonych pieczarek, przykryć plasterkiem sera, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.01.2014 17:39
bardzo fajna odmiana :)
IlonaAlbertos 23.05.2013 14:27
Wygląda smakowicie.
irenka 14.03.2012 21:00
smaczny obiadek,lubię kotlety mielone
Monika193
Monika193 21.09.2011 22:31
pyszny
Dawid15 13.04.2011 17:02
Pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak