Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony z papryką i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
mozarella 1 kulka
kajzerka 1
jajko 1
pieprz
olej do smażenia
papryka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z papryką i mozzarellą

Mięso mielone przyprawić i dodać wcześniej namoczoną w zimnej wodzie bułkę
( dokładnie odciśniętą z nadmiaru wody),dodać jajko i pokrojoną w kostkę paprykę.
Dokładnie wyrobić mięso.
Podzielić na 4 części i formować kotlety w każdy wkładając plaster mozzarelli.


Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony.


Podawać gorące z ziemniakami,kaszą, ryżem i surówką


SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak