Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony z królika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2-3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony z królika

Królika umyć i osuszyć. Mięso oddzielić od kości i zmielić. Dodać 3-4 łyżki bułki tartej, jajko, sól, pieprz, czosnek (lub ewentualnie bez czosnku). Uformować małe kotleciki. Pozostałe jajko roztrzepać z odrobiną wody. Panierować kotleciki w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak