Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony indyczy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 40 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
otręby żytnie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony indyczy

Pierś indyczą umytą, zmieloną doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżki dowolnych otrąb i 1 surowe jajko. Wyrabiamy masę, aby składniki ładnie się połączyły. Formujemy dość cienkie kotleciki i obie strony lekko obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak