Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony bicolor

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Część żółta:
pierś z kurczaka 10 dkg
jajko 1 szt
cebula 3 dkg
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Część czerwona:
pierś z kurczaka 10 dkg
jajko 1 szt
duża pieczarka 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
chilli mielone
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony bicolor

Piersi z kurczaka, cebulę i pieczarkę bardzo drobno posiekać (ja użyłam blendera). Składniki każdego farszu połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić. Z żółtego farszu uformować kulę, rozpłaszczyć ją na desce. Na środku położyć kulkę z farszu czerwonego. Zalepić brzegi. Kotleta spłaszczyć na desce, opanierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:25
wow nieźle
sylwia_mc 17.09.2013 19:26
Ciekawy przepis, wygląda rewelacyjnie
as28 07.06.2013 14:38
mniam mniam
Milenka 31.05.2013 23:45
Pięknie wygląda
artur7 15.05.2013 20:37
fajna nazwa
mysza620 04.05.2013 23:18
takich jeszcze nie jadłam
ben-ka 29.05.2011 21:53
takie kotleciki bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak