Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet (filet) w panierce kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
płatki kukurydziane
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet (filet) w panierce kukurydzianej

Fileta myjemy i kroimy, rozbijamy na kotlety. Następnie obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Fileta moczymy w rozbitym jajku i następnie w płatkach kukurydzianych (uprzednio mocno rozgniecionych). Najlepsze płatki to zwykłe kukurydziane dostępne w każdym sklepie, jak najmniej słodkie. Smażymy na rozgrzanym ogniu.
Idealnie nadają się z ryżem, ziemniakami puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 21.01.2011 01:01
fajnie chrupie taka panierka..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak