Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak pieczony 250 g
natka pietruszki
przyprawa do zup
grzyby suszone garść
kapusta kiszona 150 g
Liść laurowy suszony Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami

Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą do zup.
Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu.
Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

U2U2
U2U2 08.10.2014 13:29
Nowatorski przepis !
asiczekz 05.10.2014 13:53
pysznie brzmi i wyglada
2milutka 04.10.2014 22:04
ależ apetyczny!
Malinka 04.10.2014 20:35
Bardzo to apetyczne!
gosia1988 04.10.2014 20:27
fajne kotleciki
Konczi 04.10.2014 20:11
wygląda bardzo smacznie :)
Jadwiga/Jaga85 04.10.2014 20:03
Pysznie brzmi!
Edith85 04.10.2014 20:01
Smakowite kotleciki
krokus 04.10.2014 19:54
muszą być pyszne
Megg 04.10.2014 19:51
smaczne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak