Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet drobiowy pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
papryka żółta 1/4 szt.
pomidor
przyprawa do gyrosa
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
ser gouda 2 (z ziołami)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet drobiowy pod pierzynką

1. Piersi umyć, rozbić tłuczkiem, przyprawić. Panierować w jajku, tartej bułce. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Wyłożyć na blachę.
2. Piekarnik nastawić na 180 stopni.
3. Na kotlety (1) położyć plasterki pomidora, kawałki żółtej papryki. Całość przykryć serem. Wstawić do piekarnika na kilka minut (aż ser się rozpuści).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.12.2011 17:17
super
ewaa 09.11.2011 20:50
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak