Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet devolay z żółtym serem
Mięso włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej, po czym rozbij tłuczkiem.
Natrzyj solą, słodką papryką oraz szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.
Włóż do miski, przykryj i wstaw do lodówki na około 30 minut.
Natkę pietruszki posiekaj na drobno. Ser żółty pokrój na 4 paski. Mięso wyjmij z lodówki. Na środek każdego kotleta nałóż kawałek sera, 2 łyżeczki masła oraz 1 pełną łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. Zawijaj tworząc rulonik, po czym zepnij w dwóch miejscach wykałaczką.
Na patelni rozgrzej średnią warstwę oleju. Kotlety obtocz w mące, w jajku a następnie w bułce tartej, po czym smaż równomiernie z każdej strony przez kilka minut.