Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet DEVOLAY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 sztuki
masło
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
przyprawa gyros
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet DEVOLAY

Kroki postępowania

1
Filety poprzecinać wzdłuż, lekko rozgnieść dłonią, Posolić.
Krok 1 - Kotlet DEVOLAY foto
2
Posypać przyprawą, położyć paseczek masła prosto z lodówki.
Krok 2 - Kotlet DEVOLAY foto
3
Bardzo mocno zwinąć.
Krok 3 - Kotlet DEVOLAY foto
4
Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kotlet DEVOLAY foto
5
Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.


SMACZNEGO!
Krok 5 - Kotlet DEVOLAY foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.03.2014 15:47
pysznie przygotowane
gibli 05.02.2014 10:07
dawno nie jadłam :)
Aannkaa82 02.02.2014 11:27
Pyszne miesko, muszę zrobić ;)
Ewa6274879 30.12.2013 23:04
Smaczne koło ratunkowe gdy nie ma pomysłu na obiad ;)
Michał2 16.12.2013 22:05
lubię takie kotleciki
Katarzyna54 10.12.2013 18:30
i pyszny obiadek jest
olla85 10.12.2013 12:41
Pyszności. Ja do środka dorzucam kawałek sera i czasami pieczarki.
aniagdz 10.12.2013 09:52
ostatnio robiłam, pychaa;)
marcia7 09.12.2013 23:50
zawsze smaczna klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak