Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet devolaj

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
masło 0,5 kostki
mąka 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet devolaj

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem. Każą pierś przekroić wzdłuż tworząc w sumie 4 kotlety. Delikatnie rozbić szczególnie zwrócić uwagę na brzegi kotleta.
Posolić popieprzyć i lekko oprószyć papryka ostrą. Masło pokroić w plastry i ułożyć na każdym kotlecie.
Krok 1 - Kotlet devolaj foto
2
Roladki delikatnie zwinąć. Obtoczyć w mące, jajku i bułce.
Krok 2 - Kotlet devolaj foto
3
Smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju obracając co jakiś czas.
Podawać do obiadu lub z pieczywem.
Smacznego.
Krok 3 - Kotlet devolaj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 03.10.2013 16:56
jedne z moich ulubionych
sylwia_mc 03.10.2013 16:49
smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak