Kotlet devolaj

Kotlet devolaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • masło

    0,5 kostki
  • mąka

    0,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • olej do smażenia

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlet devolaj

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlet devolaj foto
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem. Każą pierś przekroić wzdłuż tworząc w sumie 4 kotlety. Delikatnie rozbić szczególnie zwrócić uwagę na brzegi kotleta.
Posolić popieprzyć i lekko oprószyć papryka ostrą. Masło pokroić w plastry i ułożyć na każdym kotlecie.
Krok 2 - Kotlet devolaj foto
Roladki delikatnie zwinąć. Obtoczyć w mące, jajku i bułce.
Krok 3 - Kotlet devolaj foto
Smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju obracając co jakiś czas.
Podawać do obiadu lub z pieczywem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Magda24 03.10.2013 16:56
jedne z moich ulubionych
sylwia_mc 03.10.2013 16:49
smakowity :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat